revélo kids

Meer kinderen op de fiets!

sportieve leenfietsen

Stel je kind wil sportief gaan fietsen. Dat is natuurlijk super, maar daar komt veel bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan kleding, helm, schoenen en ook nog een fiets. De aanschaf van een fiets is duur en dan groeien sommige kinderen ook nog eens sneller dan dat ze kunnen fietsen.

Hoe werkt het?

Om de kosten van een fiets betaalbaar te maken, biedt Revélo Kids Bikes samen met Limburg Cycling de mogelijkheid om een fiets te huren voor een bedrag vanaf € 15,- per maand met een jaarlijks gratis onderhoudsbeurt. Daarnaast zal de fiets meegroeien met het kind! Hiermee wordt bedoeld dat het kind kan starten met een 20” fiets en door kan groeien naar een 26” fiets.

leenfiets voor kinderen

De fiets groeit mee!

Qua leeftijd is er dus vanaf 6 t/m 14 jaar een fiets in de juiste maat beschikbaar. Voor wat betreft de fietsen kan er uit zowel een racefiets, mountainbike als ook voor BMX gekozen worden. De mountainbikes zullen pas voor kinderen vanaf 8 jaar beschikbaar zijn.

Ander groot voordeel van een huurfiets is dat er altijd een goede fiets wordt geleverd. Zo zijn de hoge aanschaf- en afschrijvingskosten van een nieuwe fiets er niet en je hoeft zelf niet op internet te zoeken naar een betaalbare (2e hands) fiets. Jouw kind heeft dus altijd een betrouwbare en goede fiets in de juiste maat!

Geen geld voor een sportieve leenfiets?

Heb of ken je een kind dat graag sportief wil gaan fietsen maar is het maandelijkse huurbedrag van € 15 te duur? Wij werken samen met het Jeugdfonds Sport Limburg. Het fonds kan deze kosten voor je betalen als je tijdelijk of langdurig weinig inkomen hebt. Als je een uitkering hebt, zzp’er bent met te weinig opdrachten of als je als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebt: het Jeugdfonds Sport Limburg kan je helpen!

Hoe werkt het?

De kosten die vergoed kunnen worden verschillen per gemeente. Ook de contributie van de vereniging waar het kind zich bij wil aansluiten en eventueel kleding en andere materialen kunnen vergoed worden.

Een aanvraag doe je niet zelf, maar wordt gedaan door een ‘intermediair’. Bijvoorbeeld de leerkracht of intern begeleider op school, de buurtsportcoach, iemand van het wijkteam, schuldhulpverlening of jeugdzorg.

Contact opnemen

Wil je meer informatie over hoe je gebruik kunt maken van het Jeugdfonds Sport mail dan naar limburg@jeugdfondssportencultuur.nl of bel/app naar 06-509504504.

Wij maken samen de wielersport voor alle kinderen mogelijk!

limburg-cycling
revelo-kids-kleur
jeugdfonds sport

Interesse of meer informatie?

Neem dan contact op middels onderstaande knop.